BESTUUR 2019

Martijn van de Lande (voorzitter/ KNMG)

Inmiddels ben ik al weer 6e jaars student Geneeskunde. Ik heb altijd veel naast de studie gedaan en ik ben ook altijd breed blijven kijken. Ik zie hele grote kansen in de organisatie van de zorg. De wind in het zorg landschap is met ons mee. Er zijn talloze initiatieven in de zorg om de organisatie te verbeteren, zodat er betere zorg geleverd kan worden. Zorg professional in de lead, is de schreeuw die vaak gehoord wordt. Maar dan moeten de zorgprofessional wel weten hoe ze de lead moeten nemen. Wij willen samen met de zorgprofessionals gaan nadenken met en hen informeren hoe we de zorg zo kunnen organiseren, dat we de best mogelijke zorg ooit kunnen leveren in Nederland. Om het mooie Nederland nog mooier te maken.

Quiona van Nassau (vice voorzitter/ commissies/ sprekers)

Inmiddels ben ik 5e jaars student Geneeskunde en ben volop aan het genieten van mijn coschappen. In de wachttijd tussen de bachelor en master, heb ik de master Health Care Management in Rotterdam gedaan. Dit omdat ik altijd al het idee had dat ik meer wilde dan arts zijn. Ik vond dit een mooie manier om kennis te maken met een andere kant van de gezondheidszorg. Het komend jaar wil ik deze kennis verder uitdiepen door me hard te maken voor de doelen van de stichting.  

Marc Jan Machielsen (secretaris/ sprekers)

Momenteel ben ik 4e jaars student Geneeskunde. Voordat ik begon aan het geneeskunde traject in Groningen heb ik eerst een bachelor bewegingswetenschappen weten te bemachtigen aan de VU in Amsterdam met als minor sportpsychologie. Daarnaast heb ik cursussen gevolgd voor personal training. Met deze combinatie van praktijk, geneeskundige en psychologische kennis wil ik de sportgeneeskunde instromen. Mijn voornamelijk aspiraties zijn dan ook om meer te leren over sportgeneeskunde, fitness en innovatie, maar ook de Health Care Management kant spreekt mij erg aan.

Jan Pieter van Veen (penningmeester)

Momenteel zit ik in mijn wachttijd tussen mijn 3e en 4e jaar van de studie Geneeskunde. Al vanaf het begin van mijn studie Geneeskunde ben ik geïnteresseerd in hoe besluitvorming in de medische wereld tot stand komt. Penningmeester zijn binnen het stichtingsbestuur van Arts en Organisatie geeft me de kans actief bezig te zijn met onderwerpen die ontbreken in het basisprogramma van de studie Geneeskunde.

Floris Raasveld (externe relaties)

Momenteel ben ik een 4e jaars student Geneeskunde. Naast dat ik met plezier de studie geneeskunde volg, reikt mijn interesse verder dan alleen het medisch inhoudelijke. De Nederlandse zorg wordt steeds duurder, de populatie steeds ouder, ziekenhuizen gaan failliet of fuseren en de ontwikkeling van zorginnovaties zijn haast niet bij te houden: voorbeelden zoals deze van de ontwikkeling binnen de noemers financiën, organisatie en innovatie motiveren mij om dieper in deze wereld te duiken en (toekomstige) zorgprofessionals van informatie te voorzien door het organiseren van educatieve evenementen. Daarnaast hoop ik ook zelf veel te leren!

Manouk den Toom (logistiek/ PR)

Momenteel ben ik 4e jaars student Geneeskunde. Binnen deze stichting kan ik mijn interesse in leiderschap, financiën en management combineren met mijn interesse in de geneeskunde. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in hoe de zorg in ons land geregeld is, wie hier verantwoordelijk zijn en hoe het zorglandschap continu blijft veranderen. Middels mijn rol in het bestuur kan ik bijdragen aan het onder de aandacht brengen van deze minder belichte onderwerpen bij zorgprofessionals.

Bestuur 2018

Bram de Vries* (voorzitter), Tamara Kamp* (secretaris), Renske Wiersema (penningmeester), Daan Goedegebure* (externe relaties), Suzanne van Woudenberg (logistiek/PR)

Bestuur 2017

Ties van Rijt (voorzitter), Laura Huvers* (secretaris/sprekers), Joris ten Berge* (penningmeester/externe relaties), Irene van Meer (sprekers), Janne Suwijn (logistiek/PR)

oprichters en bestuur 2016

Isabelle van Zeventer*, Linda Tenniglo*, Sonja Buisman*, Wouter van Erkel, Oviédo Dongen (tot juli 2016)

Raad van advies

Alle personen vermeld met een * zijn lid van de Raad van Advies.

Comité van aanbeveling

Sjaak Wijma, Kees Ahaus, Roland Bal, Lea Bouwmeester, Ina Kuper, Vladan Ilic